Goede zang doet pijn

On 01/29/2011, in Art and artists, by thomas

Het Spaanse stadje Jerez de la Frontera is één van de belangrijkste kweekvijvers van de flamenco. Cameraman en regisseur Martijn van Beenen en Ernestina van de Noort, directeur van de Flamencobiennale, gingen er naar toe, op zoek naar de wortels van deze bijzondere, Spaanse volkskunst.

Ze ontmoeten drie generaties gitaristen – Manuel Morao, Moraíto Chico en Diego del Morao – die de filmmakers al spelend inwijden in het geheim van de flamencotraditie en van de buleria; de specifieke stijl van Jerez.
De zigeunerdynastie van de Morao’s drukt een belangrijk stempel op de flamenco uit Jerez de la Frontera. Ze ontstond op het land rondom Jerez, op de grote boerderijen waar de zigeuners als dagloners werkten. De makers ontmoeten ook María Bala (76), zus van de grote zanger Manuel Soto Sordera, en één van de laatste schatbewaarders van de oude cante jondo. Zij laat horen hoe de primitieve flamencozang van toen klonk.

Met Manuel Morao, Moraíto Chico, Diego del Morao, Jesús Méndez, María Bala, Diego Carrasco, El Bo, Chícharo,  José Merce en vele anderen.

Kijk vanaf de 11e minuut

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

http://npspodium.nps.nl/ 

Related content on the web

Loading...
Related Video Search
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.