The different story about love

On 06/17/2012, in , by werner

“The different story about love” Een psychoanalytische reflectie op Marktwerking.

In onze ietwat bescheiden poging om met scenes uit documentaires te doorgronden ‘wat’ het is dat de innerlijke dynamo van de mens altijd heeft doen gloeien, zijn we ditmaal via het thema “Liefde” aanbeland bij een psychologisch getinte beschouwing over de ‘heilzame’ werking van de vrije markt.

“…Love and desire are the spirit’s wings to great deeds”

- Johann Wolfgang Goethe -

Goethe’s constatering klinkt interessant, maar wat heeft dit met kapitalisme te maken…?

Andere vragen waarover we ons zullen buigen:

Domineert de markt het leven van alledag of is het juist de massa die hunkert naar onderwerping? Wat heeft heldencultus hiermee te maken? Trouwens, waarom geloven we dat hebzucht goed is voor het algemene belang? Geloofde men dit vroeger ook? Nee!? Wat zegt dit alles dan over ons, over ons ‘mensen’….?

***
Een avondje vol kritische reflecties over waar het allemaal werkelijk om draait. Illustere namen passeren de revue zoals de Britse provocatieve schrijver Roger Structon, De Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum, de Griekse ‘liefdes filosoof’ Plato en natuurlijk de Weense psychoanalyticus Sigmund Freud.

Nieuwsgierig geworden?

Datum: vrijdag 22 juni 2012, locatie: Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, Singel 425, ruimte: de Doelezaal

Tijd: 18.00-22.00u

Huisregel: neem zoals gebruikelijk je eigen fles wijn mee en wat versnaperingen!

Related content on the web

Loading...
Related Video Search
Tagged with:  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.